Hogyan működik a kárpittisztítás?

írta: Beréti Menyhért

Modern Takarítás alapító
Én csinálom amit itt látsz. Részt veszek a takarítási munkákban is. Tisztítom a kárpitot, súrolom a padlót, és amire szükséged lehet a lakásban.

Hogyan működik a kárpittisztítás? Nézd meg közelről a videóban

Számos különböző technológiája van a kárpittisztításnak. Az egyik az extrakciós gépi kárpittisztítás ami egy vizes, tisztítószeres mélytisztítás, ami azt csinálja a kárpittal, amit a mosógép a ruhával.

Átjáratjuk a tisztítószeres melegvizet a kárpit szálai között, ezáltal a kosz fellazul és ki tudjuk szippantani a vízzel együtt.

A nagyteljesítményű gép ezt egy menetben elvégzi. Mint ahogyan a videón is láthatod, magas nyomáson a kárpitba nyomja a tisztítószeres vizet és azonnal vissza is szívja.

Ezáltal egy kör-körös forgó mozgást előidézve a szövet szálai között a szennyeződést feloldva. A folyamatot addig ismételve amíg a kárpit a megfelelő tisztaságú lesz.

Három fázisa van ennek a típusú kárpittisztításnak.

Több irányból történő alapos porszívózás, lehetőleg porolófejes porszívóval

Folttisztítás, vegyszeres előkezelés, próbatisztítás

Extrakciós eljárás amikor a kárpittisztító géppel a kárpitba permetezzük a tisztítószeres vizet és a koszt feloldva visszaszippantjuk a géppel.

Hogyan számoljuk a kárpittisztítást?

A kárpittisztítást ülőhelyenként számoljuk és a csomag ajánlatokban található árak attól függően változnak, hogy hány személyes az ülőgarnitúra.

A kárpittisztítás végleges ára függ még a kárpit anyagától és a szennyezettség mértékétől, mivel a különböző kárpit anyagok másképpen tisztíthatók. (pont úgy mint a ruha mosásnál) Minél nehezebben tisztítható egy kárpit annál magasabb a tisztítás ára.

Mi befolyásolja a kárpittisztítás árát?

  • Milyen anyagból készült a kárpit?
  • Mennyire szennyezett a kárpit?
  • Milyen szennyeződések vannak a természetes koszolódáson felül? (kutya, macska, egyéb állatok által hagyott foltok)
  • Milyen nagy a tisztítandó felület?

Mitől függ a kárpittisztítás eredménye?

Ahhoz, hogy a kitisztított kárpit a lehető legnagyobb mértékben hasonlítson az új állapotára, szükséges néhány feltételnek meglennie.

Ha ezek az alapvető feltételek nincsenek meg akkor sokkal kevesebb esély van arra, hogy a kitisztított bútor folt és szagmentes legyen.

Tehát nincs garancia arra, hogy egy kárpit visszanyeri az eredeti vagy ahhoz közeli állapotát! Azért, mert csak a rendszeres és szakértelemmel karbantartott kárpit tisztítható eredményesen.

Mi befolyásolja a kárpittisztítás eredményét?

  • Milyen régen volt tisztítva, vagy volt-e már tisztítva a kárpit?
  • Mennyire régiek a kárpiton lévő foltok?
  • Próbálták-e eltávolítani a foltokat valamilyen nem szakszerű módon?

Láthatod, hogy nem is olyan egyszerű a kárpittisztítás mint ahogyan elsőre látszik.

Nálad is csináljak friss, illatos, tiszta ülőgarnitúrát?

Kattints itt alább a gombra és foglalj időpontot most!

Ha szükséged van még másra is, pl. szőnyeg, matrac, szék tisztítására akkor azt a helyszínen hozzáadhatod és kifizetheted.

Kipróbálnád milyen egy profi kárpittisztítás?

Tetszik amit itt láttál vagy olvastál, és szívesen kipróbálnád, hogy milyen lenne az ülőgarnitúrád, kanapéd, matracod vagy egyéb kárpitos bútorod egy profi kárpittisztítás után? Akkor kattints a gombra és foglalj időpontot most! A rendszerünk egyszerű és lépésről, lépésre végig vezet.

Kapcsolódó bejegyzések – válassz egyet!